“Yolda” Adlı Tezhip Sergisi Üsküdar’da Sanatseverlerle Buluşuyor
Tezhip sanatçısı Berna Karabulut ve 11 öğrencisinin hazırladığı 64 eserden oluşan “Yolda” adlı tezhip standı Üsküdar’da sanatseverlerle buluştu. Klasik ve çağdaş sanatın harmanlandığı stant, 19 Şubat’a kadar ziyaret edilebilecek. Stantta sanatçıların eserleri sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Kültür ve sanat faaliyetlerine hız kesmeden devam eden Üsküdar Belediyesi Berna Karabulut ve 11 öğrencisi, sanatın köklerinden başlayan bir yolun hikayesinin eserler üzerinden anlatıldığı “Yolda” isimli aydınlatma standını açtı. Klasik ve çağdaş sanat ilgisiyle harmanlanan 64 eser sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Standın açılışında sanatçı Berna Karabulut, Üsküdar Belediyesi Başkan Yardımcısı Zekeriya Şanlıer’e İstanbul’un Lalesi adlı tezhip tablosunu hediye etti. Sanatseverler, 19 Şubat’a kadar “Yolda” aydınlatma standını ziyaret edebilecek.
Tezhip sanatçısı Berna Karabulut, “11 öğrencimle ortada sergimizi oluşturduk. Eserlerimiz 9 ila 4 yılın ortasında sürüler halinde eğitimlerine devam eden öğrencilerimin eserleridir. Başlangıcından günümüze kadar tüm çalışmaları standa koymak için yola çıktık. Aydınlanmanın bir yolculuk olduğunu düşündüğümüz için sonu olmadığını düşünürüz. Bu anlamda hem yeni başlayanlar hem de sergiyi ziyaret eden herkes için bunun bir yolculuk olduğunu anlatmaya çalıştık. Bu nedenle oldukça temel düzeyde eserler görecek olan ziyaretçiler, aynı zamanda oldukça profesyonel düzeyde eserler de göreceklerdir. Herkesi bu yola şahit olmaya davet ediyorum. Standımızda toplam 12 kişiye ait 64 eser bulunmaktadır. Klasik düzeyde diyebileceğimiz 64 eserden yaklaşık 50 kadarı ücretsiz tasarımlarda yer alıyor.”
Sergiyi ziyaret eden sanatçı Hikmet Barutçugil, “Klasik sanatlar başta olmak üzere kültür sanat alanında Cumhuriyet tarihinin yarısına tanıklık etmiş biriyim. Benim başladığım 70’lerde bu sanatlar yok olmak üzereydi. Aydınlatma hakkında bilinen sadece iki kişi vardı, sadece iki kişi. O günlerden bu günlere geleceğimizi hayal bile edemezdik. Kültür sanatta uluslararası olmak istiyorsak önce ulusal olmalıyız. Yüzyıllardır atalarımızdan bize kalan kültürel mirası güncelleyerek, daha da zenginleştirerek yaşatmak zorundayız. O zaman gelecek nesiller için bir medeniyet kurabiliriz. Bu açıdan bu stant çok değerli. Tezhip ve bordür sanatının bu günlere gelmesinden büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.
Sergiyi ziyarete gelen Filiz Kuş, “Aslında ben pek bu tür yerlere gelmemiştim. Arkadaşımın sergisi olduğu için katıldım. Ben çok başarılı buldum. Ondan sonra bu tür sergileri daha sık ziyaret etmeye karar verdim, çok başarılılar. Başarılarının devamını dilerim.”
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı